5 Online nástrojů, které vám usnadní práci. I život!

Jak vytvořit úspěšnou aplikaci nebo online službu? Vybavte si situaci, která vás neskutečně štve nebo užírá, ale neumíte jí nijak zabránit. Přesně tohle je motivace pro vymyšlení aplikace, která bude trhat rekordy! Bude totiž užitečná! Vybrali jsme pro vás 5 online nástrojů nebo aplikací, které vám neuvěřitelně zjednoduší práci, ulehčí život a ušetří nervy.
Online nástroje

Jak vytvořit úspěšnou aplikaci nebo online službu? Vybavte si situaci, která vás neskutečně štve nebo užírá, ale neumíte jí nijak zabránit. Přesně tohle je motivace pro vymyšlení aplikace, která bude trhat rekordy! Bude totiž užitečná! Vybrali jsme pro vás 5 online nástrojů nebo aplikací, které vám neuvěřitelně zjednoduší práci, ulehčí život a ušetří nervy.

Internet je plný nesmyslů a nástrojů, jejichž hlavní cíl je naštvat vás, zasekat disk počítače a připravit vás o drahocenný čas. Existuje ale i řada opravdu užitečných aplikací nebo online služeb, které vám ulehčí pracovní i osobní život. Tohle je jen zlomek z nich – představujeme vám 5 nástrojů, díky kterým se některé otravné skutečnosti prostě vyřeší.

Buďte chvíli asociál – tahle aplikace vám zakáže Facebook

Anti-social, to je název nástroje, díky kterému se můžete osvobodit od vlezlých sociálních sítí nebo klidně od celého internetu. Máte problém udržet pozornost a pořád, už skoro automaticky, klikáte na tu modrou ikonku „FACEBOOK“? Scrollujete nekonečný a nudný feed novinek? Dokonce, i když tam nic nového není? Pak potřebujete anti-social.cc, který vám na zvolený čas zakáže tyhle zlé stránky, které vás nenechají pracovat.

Záznamník na všechno. A můžete v něm psát tužkou!

Psát si poznámky rukou, na tom není nic divného. Jenže tenhle poznámkovník vám to umožní i na tabletu díky aplikaci Penultimate! S přehledem tak nahradí váš poznámkový blok, záznamník, kalendář i diář. Kdo to všechno má na svědomí? Přece Evernote, záznamník, který je zdarma a je navržen tak, aby bylo snadné a příjemné ho používat. Rovnou zapomeňte na zdlouhavé zapisování do kdejakých úkolovníků – s tímhle jedním začnete konečně svůj telefon nebo tablet (a počítač) využívat naplno a budete moct všechny zmuchlané papírky a nečitelné záložky vyhodit.

Záznamník, který toho ale kromě zaznamenávání dokáže mnohem víc. Tenhle nástroj určitě stojí za vyzkoušení, je to zdarma a možná vám to pomůže uspořádat si všechny vaše zápisky, poznámky, diář, nápady i vše ostatní. FOTO: evernote.com

Zároveň je ale sympatické, že firma Evernote, která před pár týdny oznámila spuštění marketu s produkty spřátelených firem, se nesnaží o totální převod vašeho života na internet. Snaží se lidem nabídnout možnost zkombinovat off-line svět, jako jsou naše oblíbené fotky a věci, s životem, který vedeme on-line.

Nechte pracovat ostatní – naučte se outsourcovat!

Stalo se vám někdy, že den před odevzdáním hotové práce jste objevili jednu zcela zásadní chybu? Dlouho byla jediným možným řešením psychiatrická léčebna, ale dnes už se nemusíte sesypat! Existují totiž outsourcingové portály, které sdružují obrovské množství freelancerů. Ti přitom čekají právě na vás – stačí vložit váš projekt nebo poptávku, zvolit maximální cenu, kterou jste ochotni zaplatit (nebo určit hodinovku), a lidé z celého světa vám začnou posílat svoje nabídky. Portály si obvykle berou cca 10 % z ceny zakázky.

Najměte si profíka na svůj projekt. Je to rychlé a jednoduché. Zároveň tady najdete práci, pokud jste na volné noze. FOTO: upwork.com

Zamluv si mě! Vychytávka pro Google kalendář

Klasická situace: snažíte se domluvit si schůzku s kolegou. Pokud má vše probíhat v rámci emailové komunikace, trvá obvykle 4 až nekonečno emailů, než se shodnete na termínu, ve kterém oba můžete. Nástroj http://youcanbook.me tohle mění. Díky němu jednoduše pošlete kolegovi váš rozvrh, kde jsou vyznačeny hodiny, ve kterých na schůzku budete mít čas. Sami ale nemusíte složitě vypisovat nic – stačí jen poslat odkaz. Plánovač You can book me je totiž neustále aktuální díky synchronizaci s Google kalendářem.

Zamluv si mě! Vyhlaste válku nekonečnému domlouvání vhodných termínů. Dnes nemůžu já, zítra zase ty, tak kdy se tedy sejdeme? Tohle všechno odpadá díky nástroji You can book me. FOTO: youcanbook.me

Zapomeňte na emaily! Pro sdílení souborů používejte mozek. A Dropbox.

Poslat někomu prezentaci emailem je jako poslat Karkulku za babičkou lesem v Mordoru. Proč? Tak zaprvé nad souborem rázem ztrácíte moc. V okamžiku odeslání se vám v hlavě zpravidla vyrojí několik úprav, které jste v inkriminovaném dokumentu chtěli udělat. Smůla. Druhý email posílají jen blondýny. Pokud má váš soubor víc než pár mega, bude navíc problém vůbec Karkulku lesem procpat.

Mít svoje důležité dokumenty po ruce, i když u sebe nemáte flashku, mobil, nebo notebook. Umožňují to cloudová úložiště jako asi nejznámější Dropbox. FOTO: dropbox.com

Je pro vás CLOUD jenom mrak?

Rozšiřte si obzory v našem dalším článku!

Virtuální kancelář? Mějte svoje data v bezpečí s vlastním cloudem

A není nic horšího než připojovat se doma na vzdálenou plochu, abyste se mohli podívat, jak se Karkulce daří. Pro inteligentní sdílení souborů je ideální cloudové úložiště www.dropbox.com, které je do 2 GB zdarma, takže si tu můžete vesele sdílet i relativně velké karkulky. Máte k němu přístup odkudkoli, i když pošlete telefon zaplavat a laptop odejde do věčných lovišť.

Zajímá vás, co děláme? Mrkněte na naši nabídku služeb!

Komentáře

Martin

7.4.2016

Pouzival som dropbox, ale teraz je mi blizsi Owncloud.

Přidat komentář