5 neznámých faktů o internetu, které vám Google ještě neukázal

Je to tak - v roce 2016 jsou stále bez vlastního přístupu k internetu 4 miliardy lidí, 2 miliardy nevlastní mobilní telefon a přibližně 2,4 miliardy internetových uživatelů denně zmíní slovo Internet a většinou tak automaticky, že o tom ani neví. Mimochodem, slovo "Internet" už známe více než 40 let. Chcete vědět víc? Tak si držte klávesnice, jedeme!
Starší muž s tabletem

Mnozí z nás na něm tráví nespočet hodin denně (nejvíce dle statistik sledováním streamovaných pořadů a videí a sdílením jednotlivých souborů), ať už se jedná o pracovní záležitosti či chvíle volné zábavy. Internet se stal nedílnou součástí našich životů, a tak bychom o něm měli něco vědět. Proto jsem pro vás vybral 5 bizarních faktů a informací s ním spojených, které vás jistě zaujmou nebo alespoň pobaví.  

80 % fotek na internetu tvoří (polo)nahé ženy a hádejte, co bylo na první fotce…

Tuto první fotku v roce 1992 na Internet veřejně uploadoval duchovní otec WWW, vědec Tim Berners – Lee. Jednalo o dívčí kapelu, již založila v roce 1990 grafická designérka a tehdejší spolupracovnice Bernerse – Leeho v CERNU, Michele de Gennaro. Její Les Horribles Cernettes fungovaly až do roku 2012. Jestliže vás více zajímá, jak jim to hrálo, podívejte se na jejich YouTube kanál!

Víte, že?

Víte, že první webová stránka od Tima Bernerse - Leeho na internetu byla spuštěna dne 6. srpna 1991 a je stále aktivní?

A proč vlastně mezititulek vypadá tak, jak vypadá? protože nejvíce jsou opravdu na internetu hledané obrázky nahých žen a celých 60 % ze všech lidí takto hledajících (převážně muži, logicky) přímo tráví čas otevřeným surfováním po pornografických stránkách. Cca 28 tisíc internetových návštěvníků se na nich dívá v každou 1 vteřinu na nějaké to neslušné video. Pro srovnání tolik obyvatel má například náš Šumperk či Vsetín. Ale nikoho ze Šumperka ani Vsetína z ničeho takového pochopitelně nepodezříváme.

První poslaný e-mail měl hluboké filosofické poselství určené dalším generacím

Znak @ je také jinak nazýván Salamander!

A to moudro znělo asi nějak takto: QWERTYIOP (povšimněte si důmyslné logiky písmen v řazení zleva na počítačové klávesnici). Ray Tomlinson v roce 1971 poslal v těle první e-mailové zprávy toto poselství sám sobě. Stalo se tak ještě prostřednictvím pradědečka dnešního Internetu, sítě ARPANET.

Jen o dalších 7 let v rámci stejné sítě Gary Theurk, obchodník Digital Equipment Corporation, poslal 400 lidem první spamový e-mail na světě. Šlo o nalákání na akci, kde si mohli počítačoví vědci vyzkoušet nové "mašiny".

Víte, že?

Věděli jste, že až 81 % z denně poslaných e-mailů po celém světě je spamového či hoaxového charakteru?

Waleská vesnice má jednu z nejdelších a nejkrkolomnějších webových domén světa

Skrč prst skrz krk...

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch! Prosím? Ano, čtete dobře, tak to je plný název jedné velice malebné vesnice ve Walesu a na internetovém atlasu domén zase jde o nejdelší registrovaný název na světě. Název vesnice vyplňuje maximální počet písmen, které doména může na internetu mít.

V překladu tato waleská podivnost dle české Wikipedie znamená - Kostel Panny Marie (Llanfair) v roklině (pwll) bílých lísek (gwyn gyll) poblíž (ger) prudkého víru (chwyrn drobwll) a kostela svatého Tysilia (llantysilio) u červené jeskyně (ogo goch). Jen na precizní výslovnost obce padne celých 5 až 6 vteřin, a to ještě když jste místní, jinak se asi dřív naučíte perfektně čínsky, než tohle z krku ze sebe vysoukáte.

1 milion dětí vděčí za svůj život internetu! 

Tímhle tempem bychom měli přemýšlet i o online svatbách...

To vyplývá ze statistických údajů, které vede nejpopulárnější online seznamka Match.com. a 19 % dnes ve světě šťastně spolu žijících a ženatých párů se potkalo právě za pomoci Internetu.

Zajímavé poznatky a postřehy z oblasti online randění jsou snadno k dohledání na stránce vědeckého institutu Staticbrain, kde zjistíte, že např. až 71 % žen věří na lásku na první pohled, muži většinou preferují dívky, které myslí na vlastní kariéru a ženy obecně zase nejvíce preferují od pohledu pěkné chlapce. A barva vlasů? No jasně, že nejvíce u žen letí modrooký Siegfried a u mužů přirozená barva Marylin – blondýny a blonďáci zkrátka vládnou planetě.

Nejdelší webová stránka na internetu - to je jako jít z Vyšehradu do trojské ZOO a zase zpátky!

Je to poctivých 18, 94 km. Paráda, že ano? Naštěstí můžete použít stručný výtah stránky od jejích tvůrců a během vteřiny být na konci anebo naopak zase na začátku. Takže až bude venku chumelit či pršet, tak už asi tušíte, co můžete dělat, že?

15 % všech dospělých Američanů ale o tuto "legraci" budou bohužel ochuzeni a na tuto stránku se nikdy nepodívají. Důvod? Vůbec nepoužívají internet.  Mimochodem u nás na evropském kontinentě to zase bude každý třetí dospělý Ital.

A nejrychleji se na tuto stránku připojí lidi z ČR (průměrná rychlost našeho internetového připojení byla na podzim 2015 12, 3 Mbps), Finska, Irska, Lotyšska, Nizozemska, Švýcarska, Švédska, Japonska, Hongkongu a Jižní Koreji. Nejpomaleji se ke stránce připojí Filipínci s rychlostí 3, 54 Mbps.

Chcete více šíleností o internetu?

Nestačilo vám to a chcete znát další bizarní perly o internetovém světě, tak se rozhodně podívejte na článek o 50 překvapujících faktů o něm.

 

Vylepšete svůj marketing

napište nám

Související články: 

8 humorných faktů o Googlu, které vás totálně odstřelí

Humorná fakta Google
Google a jeho produkty v čele s vyhledávačem se staly fenoménem naší doby.

TOP10 vánočních reklam: Připravte si kapesníčky, i reklama na iPhone vás může dojmout!

Vánoční reklamy
Vánoce jsou nejen svátky klidu a míru, ale i svátky komerce a pro obchodníky nejlepší období roku.

Jak vypadají nejhorší loga světa? Připomínají pohlavní orgány, sex i svastiku.

nejhorší logo
Než si objednáte náklaďák plný hrnečků s vaším novým logem, udělejte si jednoduchý test.

Přidat komentář