Budujeme efektivní reklamní videokampaně pro rok 2017

Když se to hýbe, upoutá to víc. Tohle jednoduché pravidlo platí i pro online reklamy. Ale jak efektivně zvýšit povědomí o firmě audiovizuální formou? Známe pár základních pravidel.
Fotoaparát

Sto milionů uživatelů internetu každý den sleduje online videa na YouTube. Tyto uživatele můžeme "zasáhnout" efektivní i levnou formou. A jak? Remarketingem. Většina z nás je obeznámena s konceptem remarketingu. Pokud ne, určitě bychom měli navštívit některé z předešlých článků, které se této problematice věnují.

Kombinace multimediálních reklam s remarketingovými reklamami nám může přinést návratnost investic a vysoký výdělek pro firmu. Pokud již připravená publika máme, tím jednoduší a efektivnější zásah přijde. A jak toho docílit? Pojďme společně krok po kroku.

1. V účtu Google Analytics vytvořte skupinu publik pro remarketing

Vytvoření publik je pro jakýkoliv typ remarketingu nezbytné. Základním předpokladem je mít mít nastavený měřící kód na naší webové stránce. Pokud neumímes kódovat, musíme daný kód zaslat vývojáři.

2. Vytvořme adekvátní poselství pro remarketingové video

Pokud víme, že se tato reklama bude zobrazovat pouze uživatelům, kteří navštíví naše webové stránky, měla by být daná zpráva videa zaměřena konkrétně na přilákání uživatelů zpět k našim webovým stránkám.

Správné poselství nasměruje k nákupu.

3. Po vytvoření skriptu je dalším krokem skutečné natáčení videa.

Chcete se ujistit, že video je vysoce kvalitní, takže správně odráží obraz vaší značky. Zahrnutí silné výzvy k akci na konci je zásadní. Více o efektivní tvorbě videa pro reklamní použití naleznete v tomto článku.

4. Ujistěte se, že jste nahráli video na YouTube po dokončení procesu tvorby a úpravy

To vám umožní snadno integrovat video reklamu s AdWords.

5. Tvorba kampaně

Jakmile získáme dostatečně veliké publikum, vytvoříme novou kampaň v rámci AdWords a zvolíme videokampaň. Vzhledem k tomu, že se jedná o remarketingovou reklamu, chceme pouze zvolit síťové video YouTube, takže se může zobrazovat jako reklama před rollem.

Nyní je důležitá součást možnost cílení v dolní části stránky. Budeme chtít naše publikum zúžit tím, že vyberete "remarketing". Ten umožní, aby se naše reklama zobrazovala pouze lidem, kteří navštívili váš web, tím že zvolíme námi vytvořené poblikum z Google Analytics.

6. Nezapomeňte vytvořit video překryv

Daný překryv může zahrnovat obrázek a výzvu k akci, která v mnoha videích chybí.

Díky této remarketingové kampani můžete zvýšit míru konverze a kliknout přímo na vaše stránky.

A to je vše. Příště, když někdo vstoupí na naše webové stránky, uvidí následně i jeho videoreklamu na YouTube, která zvýší povědomí o firmě a může vést k tomu, že divák podnikne nějaké další kroky.

Zviditelněte se online

pomůžeme vám

Přidat komentář