Kdo stojí za stránkami Primy, ČT24 nebo CDR? Ti, co mají rádi Drupal

Oblíbili jsme si redakční systém Drupal a nestydíme se za to. Není to žádná novinka, o tom proč ho máme rádi a proč ho doporučujeme našim klientům, jsme psali již v minulosti. Nyní ale naši programátoři udělali další krok kupředu. Prozkoumali taje Drupalu 8 a postavili na něm web, který krásy Drupalu šíří dál. Líbí se vám?
Máme rádi Drupal. A jaký redakční systém preferujete vy?

Tým, který stojí za projektem MámeRádiDrupal.cz. Sympaťáci, nemyslíte? FOTO: mameradidrupal.cz

Každý den na sociálních sítích vidíme, jak někdo sdílí svoji oblíbenou kapelu. A ostatní si na odkaz kliknou a rádi písničku vyzkouší. A kolikrát se jim ta kapela zalíbí! A přesně tohle je cílem projektu MámeRádiDrupal. Chceme vám ukázat možnosti Drupalu, chceme s vámi sdílet radost z hotových projektů, chceme, aby se Drupal dostal do povědomí lidí v České republice. Proč? Máme ho prostě rádi.

Máme rádi Drupal a chceme, abyste ho měli rádi i vy

Rozhodně stojí za zmínku, že nejsme v českých internetových vodách první (a určitě ne ani poslední), kdo považuje Drupal za senzační redakční systém. Komunitní portál drupal.cz se např. primárně zaměřuje na čistě technická řešení. My vám chceme ukázat, co pro vás Drupal může udělat – prostě jen tím, že ho budete používat. Chceme vám ho představit zasazený do „reality“, aby jeho výhody a možnosti ocenil každý – jak ajťák, tak jeho šéf.

foto.jpg

O Drupalu už se v Česku ví, třeba Český rozhlas si ho přímo vyžádal ve výběrovém řízení na nový redakční systém. FOTO: archiv autora

MámeRádiDrupal.cz je tak trochu naše hračka, hlavně pak našeho programátora Marka Měchury. Ten se nebojácně vydal neprobádanou cestou Drupalu 8, aby na něm MámeRádiDrupal.cz postavil. Jedná se o jeden z prvních webů na této verzi v České republice a dost možná i na světě. Protože Drupal 8 ještě není v produkční verzi, web má své mouchy. My to víme. Ale jen tím, že zkoušíme nové a nepoznané, se můžeme dostat dál.

Přemýšlíte-li o novém webu pro vaši firmu, neziskovou organizaci, šachový klub či tetu, přemýšlejte o Drupalu! Podívejte se na MámeRádiDrupal.cz a uvidíte, že ačkoli my se vážně příliš nebereme, naše projekty jsou pro nás smrtelně důležité. I proto pracujeme pro takové klienty, jako je Český rozhlas, Česká Televize nebo TV Prima.

Výhody Drupalu

Sice to říkáme pořád dokola, ale hlavní vyhody Drupalu jsou tyhle:

  1. Drupal je open source. To znamená, že neplatíte za žádné licence a prakticky ani za vývoj, neboť o ten se stará komunita. Cena za správu Drupalu je příznivá.
  2. Drupal se vám přizpůsobí. Nebojte se, nebudete kvůli redakčnímu systému muset měnit všechny procesy ve firmě - Drupal se díky vysoké flexibilitě a modularitě přizpůsobí každému projektu.
  3. Drupal komunita se o vás postará. Navíc je velmi oddaná a velká (1 milion registrovaných vývojářů). Její výhody oceníte kdykoli, kdy budete potřebovat radu anebo třeba modul pro atypickou feature.
  4. Drupal je skvělý! Je totiž intuitivní, rychlý a SEO friendly. Hodí se jak pro velké portály (třeba pro média), ale i pro internetové magazíny nebo firemní weby.
chci web na drupalu

napište nám

Související články: 

Český rozhlas plánuje migraci na Drupal 7. Proč velké weby volí open source?

CMS Drupal
Webové portály Českého rozhlasu budou postupně přecházet na redakční systém Drupal 7 a my budeme tut

Ajťák obecný: ohrožený druh, který vyhynul. Nahraďte ho IT specialistou!

Geek
Kdysi dávno, za časů děrných štítků a sálových počítačů, byl ajťák někdo, kdo dokázal pracovat se vš

Na čem rozjet web? Na open source systému, radí odborníci

Drupal
Abyste si mohli rozjet vlastní web, nestačí vám k tomu grafika.

Komentáře

littleon

31.1.2015

Jen škoda že máte rádi Flash...

Jan Nagy

2.2.2015

Nijak zvlášť. Jestli je má dedukce správná, máte na mysli videa na Primě. Jedná se o integraci streamu od třetí strany. Integrace probíhala již před mnoha pátky. 

Richard

29.9.2018

:)

admin

3.10.2018

;-)

Přidat komentář