Máte dobře vyřešenou ochranu před nebezpečími na internetu? Opravdu?

Víte, jaké hrozby vám dennodenně dýchají na záda? Jak se jim vyhnout? Náš čerstvě plnoletý magazín DIIT (Deep in IT) první jarní měsíc odstartoval speciálem o internetové bezpečnosti. "Březen - měsíc bezpečnosti" začíná.
Nebezpečí na internetu

Víme jak někomu zničit život… za 10 minut

Dennodenně jich vyřídíme desítky, někteří z nás i stovky. Jsou neodmyslitelnou součástí našich osobních i pracovních životů, přesto (anebo právě proto) si málokdo uvědomuje, že se v nepovolaných rukou mohou stát neovladatelnou zbraní, která nám dokáže zničit život během několika mála minut.

Tušíte, o čem je řeč? O obyčejných e-mailech! Prozradíme, že náš kolega podnikl cestu za specialisty z Avastu a nestačil se divit.    

Když za data požadují výkupné

Během březnového měsíce internetové bezpečnosti se budeme věnovat také (ne)obyčejnému druhu malware, prostřednictvím kterého vám jeho autoři zašifrují třeba citlivá data v počítači a odmítají jejich vydání. Jediným východiskem je zaplacení tučného poplatku. Společně s bezpečnostním expertem Jakubem Křoustkem jsme se podívali na ransomware (tak se právě tomuhle malwaruu odborně říká).

Proč jste nevyhráli iPhone a vaše peněženka zeje prázdnotou

Mimoto zabrousíme také do světa phisingových útoků a osvětlíme, proč nikdo z vás nevyhrál (a nevyhraje) iPhone nebo milion dolarů na cestu kolem světa. Jak poznat podvod a neklikat na hlouposti? Jak si ohlídat peněženku i bankovní konto?

To bude poslední oblast, kterou spolu s bezpečnostními experty a magazínem DIIT.cz během března probereme. Těšíte se? My rozhodně!

potřebujete zabezpečit web?

napište nám

Související články: 

Jak vybrat server a nespálit se? Proklepněte si terminologii

Jak vybrat server
Tento článek má za cíl objasnit nejčastěji používané výrazy, se kterými se při hledání pronájmu serv

Přidat komentář