Spouštíte nový web? Super, ale práce tím nekončí!

Pokud jste právě spustili nový web, gratuluji vám a přeji hodně úspěchů, návštěvníků a především zákazníků a uživatelů. Projekt tvorby nového webu, ať už firemní prezentace, e-shopu nebo třeba komunitního portálu, si jistě vyžádal pořádnou dávku plánování, schůzek, nervů, času a peněz. Bohužel ale ještě nemáte vyhráno.
Údržba a správa webových stránek

Teď hlavně dejte pozor a neusněte na vavřínech. Mnoho lidí se totiž domnívá, že spuštěním webu do ostrého provozu veškerá starost končí. Bylo by to tak krásné, ale bohužel to tak není. Pokud to totiž se svými webovými stránkami myslíte vážně, musíte se o ně starat. Taková investice do webových stránek se dá přirovnat k nákupu automobilu. První investice je největší a po ní přijde chvilku klid, ale za chvíli se auto připomene s výměnou oleje, nákupem zimních pneumatik či občasnou návštěvou myčky. Pravidelné placení hostingových služeb a licencí lze chápat jako doplňování paliva. A nová metalíza jako redesign, to aby sousedi zase začali závistivě koukat.

Správa webových stránek

Při spuštění webu (a vlastně i při provozu stávajícího) se tedy do hry dostává služba správa webových stránek. Tu nabízí mnoho dodavatelů a bohužel výběr toho správného není jednoduchý, protože kvalita služeb se může výrazně lišit. Co správná správa webu přináší? Mimo mnoho dalšího například tyto výhody:

  • Rychlá reakční doba na nové požadavky,
  • konzultace,
  • automatická údržba webu, např. zajišťování aktualizace systému, bezpečnostních záplat,
  • pravidelné reporty vykonané práce,
  • návrhy na zlepšení,
  • informace o trendech, možnostech rozšíření.

Především lze říci, že při domluvení se na správě webových stránek si kupujete pohodlí. O spoustu věcí bude postaráno automaticky, případně po vašem schválení. Kvalitní firma se bude snažit dbát o vaši spokojenost, proto nebude zanedbávat upozornění na důležité bezpečnostní aktualizace či jiné hrozby a záležitosti (např. změna legislativních podmínek či pravidel od Google).

Pokud vyberete správně, dodavatelská firma vám bude pomáhat koncepčně rozvíjet váš business. Skombinuje-li se motivace spokojenosti klienta a zároveň rozšíření dodávky služeb, můžete na jednom místě získat kromě správy webových stránek také copywriting, online marketing či správu PPC kampaní nebo sociálních sítích. Veškeré obory jsou totiž příbuzné a měly by být chápany v souvislostech. Takto provázanou správu slučující více týmů nabízí i Aira GROUP.

Správu webových stránek je neradno podceňovat. Nejenže se vystavujete zbytečnému riziku opomenutí bezpečnostních aktualizací, které mohou mít za následek velké investice do nápravy, ale zbytečně přicházíte o nabízená doporučení od firmy, pro kterou je sledování nejnovějších trendů absolutní nutností.

spravujeme a rozvíjíme weby

napište nám

Související články: 

5 vlastností, ktoré musí mať každý kvalitný webdesign

Webdesign
Proč platit profesionálního webdesignéra, když s obrázky si umí pohrát každý?

FAIL! Webové projekty a jejich (ne)úspěch

Webové projekty a jejich (ne)úspěch
Mnohdy se setkáváme s názory, že webové projekty jsou velmi triviální záležitost a že na jejich úspě

Infografika: Jaká barva webu je nejlepší?

Paleta barev
Na červených a černých webech nakupují lidé impulsivně, na modrých chtějí dobrou cenu a na webech pa