5 způsobů, jak propagovat YouTube videa

Tištěná média skomírají, televize na tom také nejsou bůhvíjak... videoportály a online televize momentálně dokáží zaujmout nejvíc. Videoreklama na těchto kanálech je stále žádanější. Pojďme se podívat na to, jak propagovat video na nejužívanější z takovýchto stránek, na YouTube.
YouTube

 

Můžete vytvořit ohromně sdělné a zábavné video na YouTube, ale to samo o sobě nezaručuje publikum potenciálních zákazníků. Pokud se pustíte do propagace za pomoci videí, je třeba vaše video propagovat co nejvíce, abyste dosáhli kýžených dlouhodobých cílů.

Ale jak? Zde je 5 nejúspěšnějších taktik pro propagaci videí na YouTube:

1. Propagujte jej na blogu společnosti

Firemní blog je ideálním místem k propagaci vašeho videa věrnému zákazníkovi. Vložte každé nové video buď jako samostatné video místo klasického článku na blogu, propojte ho nebo jej vkládejte do příspěvků.

2. Využijte naši emailovou databázi

Když na YouTube nahrajete nové video, pošleme zprávu a propojíte jej s celým seznamem e-mailů. Pokud posíláte pravidelný e-mailový zpravodaj, uvádějte v něm i nová videa. Moc času navíc vás to stát nebude a zatraktivníte obsah newsletteru.

3. Připojte se k sociálním médiím

Jednoduše vložme URL do aktualizace stavu a Facebook umístí video do kanálu zprávy (po načtení videa je fajn link zase smazat, video se z příspěvku neztratí; ponecháním odkazu v příspěvku ovšem zase zesílíte možnost prokliku). Twitter nás nenechá vkládat videa, ale můžeme umisťovat linky na videa do tweetů. A na Pinterestu můžeme "pin" YouTube videa na virtuální pinboardy.

4. Nezapomeňte na "staromódní" offline public relations

Zatímco většina firem zaměřuje své propagační úsilí na web, neměli bychom zanedbat tradiční styky s veřejností. To znamená vydání tiskové zprávy, když jsme nahráli nové nebo obzvláště důležité video, a také telefonicky nebo zasláním e-mailů na konkrétní zpravodajské jednotky, jako jsou obchodní skupiny či lidé vydávající a píšící publikace a blogy z vašeho oboru. Ujistěme se, že v tiskové zprávě uvedeme odkaz videa, který pomůže online zdrojům zpravodajství odkazovat přímo z jejich pokrytí na vaše video na YouTube.

5. Inzerujte na YouTube

Pomocí programu AdWords můžete jednoduše inzerovat videa na YouTube. Reklamy TrueView se zobrazují na webu YouTube, zaměřují se na potenciální diváky a propojují se s vybraným videem nebo se stránkou kanálu YouTube.

Společnost Google nabízí čtyři typy reklam TrueView. Reklamy v rešerši se zobrazují v horní části stránky s výsledky vyhledávání, když uživatelé vyhledávají klíčová slova, která vyberete. Reklamy In-display se zobrazí v sekci souvisejících videí na stránkách pro prohlížení podobných videí. Reklamy In-stream jsou krátké zprávy videa, které se hrají na začátku nebo konci jiných videí. A reklamní reklamy mají podobu reklam, které hrají před nebo uprostřed delších videí.

Že je toho trochu moc, aby se v tom člověk dokázal při vedení byznysu dokázal orientovat? Kontaktujte nás a my vám se vším poradíme!

Rozhýbejte vaše reklamy

napište nám

Související články: 

Jak založit firemní blog | 1. díl | Co je to firemní blog a proč je dobré ho mít

Monetizace webu
Učinit rozhodnutí, zda se pustit do tvorby firemního blogu může být náročné.

Firemní profil na Facebooku a Instagramu, proč ho používat?

Firemní profil na Facebooku a Instagramu
Přečtěte si několik důvodů, proč by vaše firma neměla chybět na dvou nejoblíbenějších sociálních sít

TOP 5+ nejlepších marketingových strategií pro malé firmy

Marketingové strategie pro malé firmy
Úspěch malých firem ve velké míře závisí na marketingové propagaci, neboť právě ta je tím nejlepším

Komentáře

Jiri Chomat

10.7.2017

K těm sociálním sítím - poslední dobou se na sociálních sítích také osvědčilo nahrát část videa přímo na Facebook, protože se pustí většině uživatelů samo a udělat upoutávku na hlavní video na Youtube. Má to docela dobré výsledky.

Martin Šuťak

10.7.2017

Mnohokrát děkuji za názor. Určitě máte pravdu.

Veselé kurzy

20.11.2017

Velice obsáhlý a poučný článek. Děkuji za něj :-)

Martin Šuťak

23.11.2017

Jsem moc rád, že článek pomohl. Neváhejte si přečíst i jiné články z rubriky.

Přidat komentář