Trendy webdesignu pro rok 2020: Minimalismus? Ano!

V posledních letech heslo „V jednoduchosti je síla“ nastartovalo éru minimalismu, který nás provází i v každodenním životě.
Trendy webdesignu pro rok 2020: Minimalismus? Ano!

Tento trend se nejvíce odráží v kreativních odvětvích: architektuře, designu, grafice i webdesignu. Od minimalismu se neopouští ani letos, naopak. Vlna jednoduchosti posiluje a přináší s sebou další osvěžující prvky. Co tedy bude hrát letos prim?

Minimalismus je stále na vrcholu

O tom, že méně je mnohdy více, se ve webdesignu už nějakou dobu ví. Pryč jsou časy přeplácaných webů typu Ling’s Cars, který působí spíše úsměvně. Chcete-li jít s dobou, volte čistý design bez zbytečných detailů. Webové stránce přidá moderní glanc maxi typografie, která zdůrazní nejpodstatnější myšlenku. 

webdesign_1.jpg

Příklady:

Ilustrace jako oživující prvek webu

Přemýšlíte, čím váš web obohatit? Zvolte ilustraci. V módě je experiment a hra napříč odvětvími. Díky zajímavým prvkům se stane váš web nezapomenutelným. Sama ilustrace rovněž podléhá trendům. I tady tedy platí, že jednodušší ilustrace s geometrickými prvky jsou in. Žhavou novinkou je obohacení fotografií na webu o prvky 2D ilustrace, která upoutá pozornost okamžitě. 

3D prvky

Rok 2020 hraje do karet 3D prvkům, které jsou díky moderním technologiím stále dostupnější. Web s 3D prvky zaujme na první pohled a návštěvník si díky nim zapamatuje stránku snadněji.  UX výzkumy potvrzují, že 3D prvky navíc podporují návštěvníky zůstat na stránce déle.

3D prvky zavádí i známé značky jako Gucci. Fajnšmekrem je v tomto studio Ueno, které pozvedlo 3D webdesign na další úroveň. 

Vzory ve webdesignu

Přidání vzorovaného pozadí nebo jeho části zažívá comeback. Vzorek působí na webu jako ozvláštňující část, který dodá stránce na atraktivitě. 

webdesign_2.jpg

Příklady:

Retro

Retro je zpět. Zejména 50. a 60. léta inspirují čím dál více webdesignerů. Ustupuje se od výrazných barev až do odstínů šedé, a to i ve webových fotografiích. Stále oblíbenějším je také přidávání zrnitosti. 

webdesign_3.jpg

Příklady:

Ovládání hlasem

Používání hlasových technologií je čím dál žádanějším. Technologie Google Assistant, Siri nebo Alexa jsou jen začátkem. V blízké budoucnosti se plánuje zapojení hlasových ovládání i do webových stránek. To nejen naláká nové návštěvníky, ale zároveň zvýší jednoduchost, zejména pro uživatele s handicapem. Odvážnější dokonce odhadují, že během tohoto roku bude 50% všech internetových vyhledávání pomocí hlasových technologií. Další prognózy hlasových technologií pro rok 2020 najdete na tomto odkaze.

Ať mají webovky šmrnc

napište nám

Související články: 

Jak se dělá web? Podívejte se, jak vzniká wireframe!

Wireframe
Jestli vám grafik na vaši poptávku po webu odpoví třemi různými designy, je pravděpodobně hodně zouf

Jak je na tom vizuální identita českých měst?

Branding
Příklady táhnou, proto jsme vybrali to nejlepší a nejhorší z českého brandingového prostředí.

Přidat komentář