TOP 10 aplikací vyvinutých prostřednictvím frameworku Xamarin

Xamarin je jedním z nejpoužívanějších frameworků k vývoji mobilních aplikací, jehož prostřednictvím lze vyvinout aplikaci jak pro OS Android, tak pro iOS. V tomto článku si představíme 10 aplikací, které z výhod Xamarinu již těží. Tak čtěte dále!
TOP 10 aplikací vyvinutých prostřednictvím frameworku Xamarin

Xamarin je framework sloužící k multiplatformnímu vývoji mobilních aplikací, tzn., že pokud se zvažujete vývoj nějaké aplikace, nemusíte se již rozhodovat mezi Androidem či iOS. Xamarin umožňuje sdílet většinu kódu mezi projekty pro různé platformy, a proto zvládne obojí, avšak bez „dvojitých“ nákladů. V následujících řádcích si představíme deset známých aplikací, k jejichž tvorbě bylo zvoleno řešení právě v podobě Xamarinu.

#1 BBC Good Food

BBC Good Food je mobilní aplikací nabízející personalizovaný obsah pro všechny příznivce zajímavých receptů a vaření a jídla celkově. Personalizace obsahu pramení především z preferencí rozdílných chutí uživatelů, dietních omezení (ať už se tedy chystáte běžet maraton, či trpíte diabetem, přijdete si tak či onak na své), rozpočtových možností aj. Obsah je navíc dostupný bez ohledu na konektivitu, tzn. online i offline. Prvně byla aplikace, během tří měsíců, spuštěna na univerzální platformě Windows (UWP), o 12 týdnů později pak na platformách Android a iOS. 

BBC Good Food App

Zdroj

#2 OLO

U jídla ještě chvíli zůstaneme. Další aplikací na Xamarinu je OLO, která uživatelům umožňuje najít restaurační zařízení na základě hodnocení zákazníků, pokrmy z různých kuchyní či pokrmy dle předpokládané doby doručení. U jednotlivých restaurací jsou navíc k dispozici fotografie servírovaných jídel či výběr možností, jak si tato jídla přizpůsobit na základě vlastních preferencí.

Přes aplikaci je dále možno platit – v hotovosti řidiči či online debetní i kreditní kartou nebo sledovat objednávku v reálném čase.

OLO App

Zdroj

#3 Storyo

Storyo je aplikace, jež dokáže z nahraných fotografií uživatele vytvořit poutavý příběh, resp. video. Postup je jednoduchý – zvolíte si, jaké fotografie mají být do příběhu zahrnuty (resp. od jakého do jakého data byly pořízeny), šablonu a dobu trvání videa a je hotovo. Aplikace pracuje s daty fotografií, a proto dokáže automaticky vygenerovat datum či místo jejich pořízení, které je navíc schopna vizualizovat prostřednictvím mapy. Video lze následně editovat, přidat do něj hudbu či jej sdílet.

Storyo App

Zdroj

#4 Captio

Další aplikací je Captio, která slouží především podnikům ke sledování nákladů spjatých se služebními cestami zaměstnanců. Tito jedinci už nemusí nadále skladovat veškeré účtenky a následně zdlouhavě řešit jednotlivé výdaje s účetními; prostřednictvím této aplikace lze totiž účtenky pouze naskenovat (případně zadat manuálně) a posléze si vygenerovat report. Už žádné papírování. I bez tuny papírů budete mít data stále v záloze, neboť se ukládají do cloudu.

Captio App

Zdroj

#5 Hanx Writer

Hanx Writer, aplikace vyvinutá v kooperaci se slavným hercem Tomem Hanksem, dává uživatelům možnost vyzkoušet si, jaké to je psát na starobylém psacím stroji. Nejen z hlediska designu, ale také za doprovodu typických zvuků, které stroj při úderech vydává. Aplikace však zahrnuje i některé moderní funkcionality, jako je možnost výsledný dokument sdílet či vytisknout. Navíc ji lze integrovat i do jiných aplikací využívajících textového editoru, jako jsou poznámky, e-mail, zprávy na Twitteru aj.
 

Hanx Writer App

Zdroj

#6 Alaska Airlines

Alaska Airlines je mobilní aplikace, jejímž cílem je cestovatelům co nejvíce usnadnit a zpříjemnit jejich let. Umožňuje rezervaci letu, výběr či změnu sedadla, přednostní check-in až 24 hodin před odletem či možnost aplikaci využít jako palubní lístek. Jednoduše vše k tomu, abyste na přeplněném letišti strávili co nejméně času.

Uživatelé mají vždy po ruce veškeré informace týkající se jejich letu, a navíc mohou svůj cestovatelský itinerář sdílet se svou rodinou a přáteli skrze e-mail. 

V případě, že se na letiště dostavíte dříve (či naopak později), aplikace vás informuje o alternativních letech. Také díky ní můžete sbírat míle a uplatnit je na dalších cestách.

Alaska Airlines App

#7 Microsoft News

Microsoft News je zpravodajská aplikace, díky níž budete neustále v obraze. Poskytuje nejnovější zprávy z různých oblastí – politiky, byznysu a financí, sportu, životního stylu, ale i zábavy a života celebrit aj. Zajímají-li vás pouze některé z nich, lze si obsah aplikace personalizovat. Přizpůsobit si lze i design aplikace. Uživatelé si mohou zvolit rozložení jednotlivých zpráv ve výpise či téma vzhledu, kdy je aplikace vybavena tmavým módem určeným k nočnímu čtení. Díky možnosti přihlásit se pod Microsoft účtem zůstane zvolené nastavení beze změn i na různých zařízeních.

Microsoft News App

Zdroj
 

#8 JustGiving

JustGiving je globální online sociální platforma pro dárcovství, která spojuje jedince získávající prostředky pro charitativní účely s dárci. Funguje napříč 164 zeměmi světa a využívá ji zhruba 18 milionů uživatelů. Lidem, kteří takto shromažďují finanční prostředky, je umožněno vytvořit si vlastní stránku, kde popíšou svůj záměr, který následně mohou sdílet, nebo pomocí aplikace mohou například sledovat objem již vybraných prostředků aj. Přispívat je možno přímo v aplikaci.

JustGiving App

Zdroj

#9 My Coach

Aplikace My Coach pochází z dílny neziskové organizace Beyond 12, která poskytuje studentům, bez ohledu na jejich původ či zázemí, potřebné zdroje a vedení k dosažení univerzitního vzdělání. Jejím cílem je umožnit vzdělání všem, zvláště se pak zaměřuje na nízkopříjmové skupiny, rezidenty první generace či příslušníky menšin.

Aplikace těmto jedincům pomáhá s orientací v problematice studentských půjček, upozorňuje je na důležité termíny, spojuje je s jinými studenty atp. V roce 2016 dokonce získala ocenění „Xammy Awards“ v kategorii „nejlepší sociální dopad“.

My Coach App

Zdroj

#10 Taxfyle

Taxfyle je finanční aplikací, kterou ocení všichni ti, kteří každoročně vyplňují daňové přiznání s velkou nelibostí. Je určena jak jednotlivcům, tak malým podnikům. Skrze aplikaci je mimo jiné možné nahrát potřebné dokumenty k vyplnění výkazu. Pokud si uživatel není jistý, jaké dokumenty potřebuje, může aplikaci Taxfyle propojit se svými finančními účty, kde si dané informace dohledá sama. Daňové přiznání lze prostřednictvím aplikace přímo podat, aniž by se uživatelé museli obávat o bezpečnost; komunikace je šifrovaná. K dispozici je uživatelům také 24/7 podpora, kdy se v případě dotazů mohou obrátit na experty v oboru. 

Taxfyle App

Zdroj

Zaujala vás některá z aplikací natolik, že jste začali uvažovat nad vývojem své vlastní aplikace? Vzhledem k jejich stále rostoucí popularitě určitě na nic nečekejte a co nejdříve se obraťte na odborníky z Aira GROUP, kteří vám s její tvorbou rádi pomohou. 

vyvíjíme a spravujeme aplikace

napište nám

Související články: 

Vývoj mobilní aplikace – co všechno byste měli předem vědět?

Vývoj mobilní aplikace
Chytrý telefon spolu s mnoha užitečnými aplikacemi patří v současné době mezi "základní výbavu&

TOP 10 aplikací vyvinutých prostřednictvím frameworku Angular

Angular framework - aplikace
Angular je javascriptový frontend framework používaný k vývoji webových aplikací, a to včetně těch v

Trendy v programování mobilních aplikací 2023

Trendy v programování mobilních aplikací 2023
Trh s mobilními aplikacemi se rozšiřuje rychlým tempem a rostoucí trend bude přetrvávat i nadále.

Přidat komentář