Copywriting není jen psaní aneb Proč platit copywritera

Zavolat automechanika k rozbitému autu je pro většinu lidí samozřejmostí. Zaplatit si odborníka na slova, která prodají vaši službu, už mnozí považují za zbytečné. Proč je výhodné platit copywritera? Nezná sice vaše služby či výrobky více než vy, mnohem lépe ale ví, jak je prodat vašim zákazníkům. Že psát umí každý? Co je to ten copywriting a proč za něj mám platit? V čem mi pomůže odborník na slova? Dobrý text prodá vaše služby.
Copywriting

Copywriting není psaní. Je to psaní s marketingovým cílem a s propracovanou strategií. Napsat pár vět zvládne každý, ale napsat je tak, aby si je někdo přečetl a na základě toho se rozhodl koupit váš výrobek, to už každý neumí. Toť ve zkratce jádro věci.

Proč platit copywritera

S dobrým copywriterem budete vždy o krok napřed před Vaší konkurencí. FOTO: Brett Jordan

Proč platit copywritera?

  • Copywriter se angažuje v průběhu tvorby celého projektu. Ať už vymýšlíte nový web, katalog nebo letáček, copywriter vám pomůže určit celou podobu komunikační linie – komunikační strategii.
  • Na základě toho dokáže napsat text, který prodává vaše výrobky stanovené cílové skupině.
  • Copywriting není jen o psaní – o kvalitě textu rozhoduje i celkový design, přehledná struktura, osobitý styl či přínos pro uživatele.

Otextovat webové stránky, nový plakát nebo třeba všechny dokumenty, které vaše firma vypouští do světa – to je prací copywritera. Otextovat je musí tak, aby oslovil přesně tu cílovou skupinu, pro kterou jsou vaše služby určeny. Zároveň do obsahu musí zakomponovat další důležité prvky a snažit se, aby výsledný text byl jasný, srozumitelný, přehledný a obsáhlý tak akorát.

Co do textu nedostanete, ale copywriter ano?

  • Emoce – váš výrobek nebo službu mnohem lépe prodáte, pokud ho spojíte se silnou emocí. Koupit si kabelku totiž zdaleka není tak příjemné, jako koupit si sexy jarní kabelku.
  • Odlišení od konkurence – to, jestli si vás lidé zapamatují, je do velké míry určeno tím, jakými texty či slogany s nimi komunikujete. Dobrý copywriter má styl a umí prodat ten váš.
  • Klíčová slova – přirozeně zakomponovaná klíčová slova v textu jsou základem dobrého SEO - optimalizace webu pro vyhledávače. Ta vychází právě z kvalitního obsahu a poznají to nejen vyhledávače, ale i lidé.

Proč platit copywritera

Zamyslete se. Co Vás přesvědčí koupit si zájezd na Krétu? Copywriter ví, jak zákazníci přemýšlejí, a umí jim dát ty informace, které chtějí.

Takže – proč platit copywritera? Copywriter vymyslí komunikační strategii na míru vašemu projektu. Copywriter ví, jaká slova použít, aby oslovil tu kterou cílovou skupinu. Copywriter umí pracovat s různými formáty sdělení (článek, facebook, menu, katalog,…) a ví, jaké postupy fungují nejlépe. Kvalitní copywriting buduje vaši značku a dlouhodobě podporuje prodej.

Zjistěte ještě víc o copywritingu nebo o psaní PR článků. Možná pomůžou i vašemu projektu.

Komentáře

moje jmeno

10.4.2018

Myslím si o tom své. Jaké vzdělání musí mít copywriter?
Když je pak v texu chyb jako ta níže uvedená, je to celé spíš k smíchu:
Na základě toho dokáže napsattext, který prodává vaše ...

nulka

3.9.2018

nevite nekdo jak zrusims vuj ucet

admin

3.10.2018

Dobrý den, u článku o copywritingu nás bohužel nenapadá, o jaký účet vám konkrétně jde. Můžete to, prosím, nějak blíže specifikovat?

Mějte se hezky.

Za Aira GROUP Honza Švestka

Přidat komentář