A teď babo raď. Co když i mistr developer potřebuje pomoc

Známe to všichni. Někdy hlava vynechá a člověk není schopen napočítat do pěti bez kalkulačky. Banality vypouštíme jednu za druhou. Nestydíme se přiznat, že i my podpůrné nástroje občas potřebujeme. Jste na tom stejně?
Web developer

„Proč mi to nefunguje? Vždyť to píšu dobře… Aha, tam má být mezera,“ podobné hlášky zaznívají (nejen u nás) v kancelářích webových developerů prakticky denně. Jednou je to mezera, podruhé zrádné slůvko, potřetí špatné použití funkce, která posledním použitím pamatuje ještě doby Y2K apokalypsy. Jindy je úplné prázdno.

Pro prales nevidět stromy

Dnes se asi každý druhý obrací s radami ke Googlu, který celému internetovému vyhledávání přiřknul plnovýznamové sloveso. Googlím, googlíš, googlíme. Zrovna to si naše SEO oddělení uvědomuje ještě více než běžný uživatel. Ale na některé problémy je i Google krátký. Neběhejte pro svěcenou vodu, vysvětlíme.

Nakolik je internet bezedná studnice vědění, o to hlouběji se nacházejí odbornější informace. Překladatelé nám dají jistě za pravdu, když se pokoušejí najít reálný původ termitů (termínů). Je potřeba mít své zdroje, a každý si musí najít svůj vlastní.

webdevwiki.png

https://cs.webdev.wiki/
Zdroj: WebDev.wiki
Výborná znalostní databáze pro webové vývojáře je WebDev.wiki.

Při vývoji webů to platí dvojnásob. Některé problémy nelze sesumírovat do vyhledávacího pole, diskuse jsou zase pomalé a polovinu dne strávíte popisováním svého problému. Na to nikdo čas nemá. Někdy je potřeba přistoupit k jádru pudla.

Zpátky na základku!

Jelikož se v těchto věcech nelze spoléhat na Google, je potřeba zabrouzdat na weby věnující se výhradně dané problematice. Jako developeři pátráme na naučných webech, které jsou určeny pro začínající i pokročilé. Příkladem budiž rozrůstající wikipedie pro webové vývojáře, WebDev.wiki.

Trocha sebezapření a přiznání chyby je třeba. Ale po přečtení nějakého krátkého tutoriálu nebo popisu a zápisu funkce si buďte jistí, že příště podobnou chybu jen tak neuděláte. Otevřeně přiznáváme, že právě WebDev občas navštívíme, abychom si osvěžili paměť. Pokud máte podobné preference, mohla by i vám databáze pomoct.

Vyvíjíme weby na míru

napište nám

Související články: 

Postavili jsme nový web na WordPressu – Icopal.cz

Reference Icopal
Spustili jste v minulosti několik webů, ale nyní byste preferovali jednotné řešení?

Spustili jsme microsite s nabídkou PPC auditu zdarma

PPC audit
Chcete zvýšit povědomí o svých produktech či službách prostřednictvím PPC kampaní, ale výsledky se s

Přidat komentář