Za 25 let převrátil dějiny. Internet slaví čtvrtstoletí

Rok 1991 byl zlomový – rozpadl se Sovětský svaz, přestaly se vyrábět Trabanty a vznikl Internet. Jak světová síť odstartovala a jak převrátila svět naruby?
Internet

Sypeme morčatům krmení na dálku přes mobil, voláme zadarmo do Uzbekistánu a to jen díky světové síti a magickým písmenkům www. Základní verzi pro World Wide Web napsali angličan Tim Berners-Lee a Belgičan Robert Cailliau v listopadu 1990, 23. srpna 1991 Berners-Lee ve Švýcarsku spustil naostro první internetovou stránku. Šlo o stránku CERNU (Evropská organizace pro jaderný výzkum) info.cern.ch. Web byl na světě.

Od té doby změnil prakticky celý svět od Šumavy po Aljašku, od vaření po vojenství. Mnohé firmy už nepotřebují „kamennou“ pobočku a veškeré jejich podnikání se odehrává na síti, stejně tak máme díky Internetu mnohem flexibilnější komunikaci napříč kontinenty a řešíme problémy kdykoliv a odkudkoliv. Čas a místo přestaly být důležitými pojmy. Vzniklo mnoho důležitých oborů, které se s touto změnou světa den co den vypořádávají. Znáte pojmy jako virtualizace, dedikovaný server nebo linkbuilding?

buďte vidět online

napište nám

Související články: 

5 neznámých faktů o internetu, které vám Google ještě neukázal

Starší muž s tabletem
Je to tak - v roce 2016 jsou stále bez vlastního přístupu k internetu 4 miliardy lidí, 2 miliardy ne

Jak internet ovlivnil copywriting (Znaky moderního copywritingu)

Znaky moderního copywritingu
Moderní copywriting má díky internetu nové možnosti působení: blogování, webcopywriting, psaní pro s

Jak lidé vyhledávají na internetu

Jak lidé vyhledávají na internetu
Jaké typy vyhledávacích dotazů se používají při vyhledávání?