Návštěvnost stránek se bude hýbat. Seznam nasazuje Jalapeňo 2.0

Chodí na vaše stránky hodně nebo naopak málo lidí ze Seznam.cz? Nyní existuje šance, že se to rychle změní. Největší český vyhledávač od poloviny ledna nasazuje aktualizované vyhledávání s názvem Jalapeňo 2.0.
Jalapeňo 2.0

Zatímco Google přestal s pompézně uvádět své velké aktualizace Penguin a Panda a pokračuje v méně obsáhlých aktualizacích, Seznam se do toho obul a v květnu představil první Jalapeňo, které mělo ve výsledcích vyhledávání výrazně upřednostnit autorský obsah.

Podle oficiálního vyjádření Seznamu se díky květnovému Jalapeňo 1.0 podařilo potlačit webový spam cca o 77 %. Nyní chtějí ještě zvětšit relevanci výsledků zobrazovaných v SERP. Už teď zaznamenáváme určité výkyvy v návštěvnosti ze Seznamu.

Jak velké změny bude Jalapeňo 2.0 pro weby znamenat, to ukáží následující týdny. Objevily se obavy, že díky této aktualizaci mohou mít problémy odborné články s častým výskytem klíčových slov, jejichž nahrazení synonymy by čtenáře mátlo. Uvidíme, zda z boje s aktualizací vyhledávání na Seznamu vyjde autorský obsah opravdu vítězně.

vylepšete své seo

napište nám

Související články: 

Jak zvýšit návštěvnost webu?

Rostoucí návštěvnost webu
Otázku návštěvnosti je potřeba řešit hned na začátku tvorby každého webu.

Aktualizace základního algoritmu Googlu a větší rozmanitost v SERPu

Google Algorithm Update
Google aktualizuje svůj základní algoritmus několikrát do roka.

Google Analytics 4: Nová éra webové analýzy a sledování návštěvnosti

Google Analytics 4
Google Analytics už zná zřejmě každý, kdo pracuje v online marketingu a potřebuje sledovat výkon web

Přidat komentář