SEO: Tipy na zahraniční zdroje pro vzdělávání

Žádná občanka, žádný pas, na internetu můžete svobodně cestovat a učit se od zahraničních kapacit. Vybrali jsme pro vás několik zahraničních SEO blogů a portálů, které mají velmi dobrou reputaci a mohou inspirovat odborníky i laiky ve světě online marketingu.
Zahraniční zdroje pro vzdělávání

Moz Blog

mozblog.jpg

MOZ blog

Společnost Moz (původní název SEOmoz) byla založena v roce 2004 v Seattlu (stát Washington), kde vznikly například kapely Nirvana a Pearl Jam i řetězec Starbucks. Založili ji Rand Fishkin a Gilliam Muessig. Její blog je úžasným inspirativním zdrojem pro začátečníky i experty v oblasti SEO. Pomyslnou třešničkou na dortu je vzdělávací projekt Whiteboard Friday, který každý pátek přináší video se zajímavým obsahem na různá témata.

Search Engine Land

searchengineland.jpg

SearchEngineLand
 

Je to jeden z nejznámějších informačních portálů ze světa digitálního marketingu. V roce 2006 ho založili Danny Sullivan a Chris Sherman.  Najdete zde informace jak z oblasti SEO, tak i z PPC a sociálních sítí. Po určitém čase sice máte u jistých témat dojem déjà vu, ale i tak se jedná o velmi dobrý zdroj informací pro naši práci.  

Search Engine Journal

Search Engine Journal

 Tento web byl spuštěn 11. srpna 2003. Denně poskytuje hodnotné informace z oblasti SEO, PPC, tvorby obsahu  a sociálních sítí.

Search Engine Watch

Search Engine Watch

Search Engine Watch se zabývá trendy v marketingu a reklamě, a především  poskyzuje informace o marjetingu ve vyhledávání. Je to výborný blog, díky němuž se neztratíte v rychle se měnícím a vyvíjejícim světě SEO.

SEMrush Blog

semrush.jpg

 

Společnost SEMrush byla založena v roce 2008 v Bostonu (stát Massachusetts). Na svém blogu sdílí své originální postřehy ze světa SEO a PPC. Pokud začnete blog podrobněji studovat, zjistíte, že autoři poskytují velice podrobné informace a vůbec nemají strach z toho, že by někdo sám využil jejich unikátní know-how. Tleskáme.

Distilled

 

distilled.jpg

Distilled

Distilled je on-line marketingová agentura, která sází hodně na to, že píše na blogu o jejích osobitých zkušenostech s jednotlivými složkami a kanály online marketingu. Najdete zde podnětné články jak na téma SEO, klientského poradenství, tak i rady ohledně tvůrčího psaní.

Backlinko

Backlinko

Brian Dean je jedním z předních světových SEO expertů. Na jeho blogu najdete spoustu obsáhlých a inspirativních článků o SEO, linkbuildingu a dalších tématech.

Google Webmasteři

Google Webmasteři

To nejlepší nakonec! Pokud vám můžeme něco doporučit, tak jít rovnou ke zdroji. Máte dotazy ohledně služby Google Search Console? Chcete vytvářet skvělý obsah na svém webu? Zde jsou pro vás k dispozici výukové kurzy a příručky i zdroje pro pokročilé vývojáře. A pokud byste si náhodou nevěděli rady, stačí se obrátit na odborníky.

Vylepšete své seo

napište nám

Související články: 

ChatGPT a SEO: Jak ho efektivně využít?

ChatGPT a jeho využití v SEO
Ač byl ChatGPT spuštěn teprve v listopadu roku 2022, těší se nesmírné oblibě.

SEO specialista: Co by měl umět a znát?

SEO specialista
Jaké dovednosti a znalosti se očekávají od odborníka na SEO, kterému záleží na tom, aby jeho práce p

3 kroky, jak publikovat SEO článek, který vám přinese užitek

Jak publikovat SEO článek
Napsat dobrý SEO článek je umění, ale celé může přijít vniveč, když se nepostaráte o jaho „efektivní

Přidat komentář